Objavljeni prvi detalji o električnom Volkswagenu za 20.000 eura

Foto: EPA

Volkswagenov plan za jeftini električni automobil od 20.000 eura trenutačno se čini teško ostvarivim, no kompanija namjerava predstaviti takav model do 2027. godine, što je najavila još u svibnju. 

Kako bi smanjili troškove proizvodnje, ključno je pažljivo odabrati lokaciju proizvodnje. Trenutačno se razmatraju tri tvornice, a nijedna nije u Njemačkoj. Prema njemačkom časopisu Spiegel, tri potencijalne tvornice za proizvodnju ovog automobila su VW-ova tvornica u Palmeli, tvornica u Poznanu te Škodina glavna tvornica u Mlada Boleslavu.

Regionalni čimbenici ukazuju na Češku kao potencijalno najbolji izbor s obzirom na to da Škoda već proizvodi električni SUV model Elroq. 

Ukidanje infotainment zaslona?

Spiegel također otkriva još jedan detalj vezan uz nadolazeći električni automobil od 20.000 eura. Prema njihovim informacijama, Volkswagen razmatra potpuno ukidanje infotainment zaslona, slično kao kod ukinutog modela e-Up, koji je bio svojevrsni prethodnik ovog novog modela. 

Iako bi takav potez bio značajan s obzirom na to da konkurencija vjerojatno neće odustati od tog elementa, u nekim jeftinijim modelima već je postalo standardno da vozačev pametni telefon preuzima ključne funkcije poput streaminga glazbe ili navigacije.

Ipak, u većini tih automobila još uvijek postoji ugrađen zaslon osjetljiv na dodir, koji služi kao sučelje za Apple CarPlay ili Android Auto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.