Ovo je limuzinski Passat koji ne možete kupiti

Foto: Kinesko Ministarstvo gospodarstva i informacijske tehnologije

NEKAD najpoželjniji poslovni automobil, a na Balkanu gotovo pa statusni simbol trenutno egzistira isključivo kao karavan. 

Kultno ime je opstalo, ali isključivo u formi karavana, i to kao prepakirana Škoda Superb. Čak se i proizvodi izvan granica Njemačke, čime je na neki način dan jasan signal kako su došla neka nova vremena u kojima nema mjesta dinosaurima. 
Ipak, limuzinski Passat postoji i upravo je predstavljen u novom izdanju. Rezerviran je za kinesko tržište, a ime mu je Magotan. Prve fotografije objavilo je kinesko ministarstvo gospodarstva i informacijske tehnologije. 

Nema sumnje, novi Magotan uvelike sliči novom Superbu, a najveće promjene vidljive su sprijeda s uglastijim dizajnom, implementacijom krom lajsni i donekle modificiranom rešetkom. Straga pak uzor pronalazimo u električnoj ID obitelji sa svjetlima razvučenim preko cijelog prtljažnika. Očekivano, ime modela postavljeno je na sredinu, ali u nenametljivom crnom finišu. 

Ispod poklopca nema struje ni hibrida, već samo motor koji proizvodi Volkswagen FAW. U pitanju je 2.0 DTJ motor s 220 KS. 

I na kraju recimo kako su sada Kinezi dobili model baziran na europskom Passatu, a ne američkom kao što je to bio slučaj na prethodnoj generaciji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.