Pogledajte prve fotografije Renaulta 4

Foto: Renault

POZNAT i pod nadimcima "mali div", "katrica" ili samo kao "četvorka", ovaj je automobil imao kultni status na našim cestama. Hoće li takav uspjeh ponoviti i nasljednik?

Renault je ususret svjetskoj premijeri zakazanoj za skorašnji salon automobila u Parizu prikazao najavne fotografije detalja s novog Renaulta 4. Retromanija je očito zavladala francuskom markom, pa tako nakon petice Renault oživljava i još zanimljiviji Renault 4. 

Detalji prikazani u najavnim fotografijama ukazuju kako će novi model posjedovati najprepoznatljivija dizajnerska rješenja s originalnog modela, ali u modernijoj izvedbi. Prednja maska je i dalje pravokutna, ali sada i osvijetljena. Nadalje, na boku se jasno prepoznaje trapezoidno staklo i plastične obloge, dok straga dominiraju vertikalno orijentirana svjetla. 

Od posebnosti vidimo i platneni krov te stražnji spojler. O pogonu se zasad ne zna mnogo, ali može se pretpostaviti kako neće biti bitnih razlika u odnosu na peticu. Uostalom, ovaj model Renault i pozicionira kao crossover verziju spomenutog modela.

"Renault 4 E-Tech electric kompaktan je model dug 4.14 metara, jednako praktičan kao i njegov prethodnik, dovoljno prostran i svestran da bi odgovorio na potrebe svakog korisnika", poručuju iz Renaulta. 

Nova četvorka proizvodit će se u Maubeugeu, u Francuskoj, a u prodaju stiže 2025.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.