Saga se nastavlja: Volvo razotkrio V90 Cross Country

 Foto: Volvo

DOLASKOM ove, mnogima najatraktivnije izvedbe, Volvo je zaokružio ponudu serije 90, najprestižnijeg modela u gami švedskog proizvođača.
 
Priča o XC verzijama karavana u Volvu je započela prije dva desetljeća serijom (V)70, a sada se po prvi puta širi i na njihov top model. Najkraće rečeno, "V90 Cross Country je preuzeo eleganciju V90 i transformirao ju u cestovni automobil sa pogonom na sve kotače, koji nudi sigurnost, komfor i performanse u avanturističkom pakiranju". Riječi su to Hakana Samuelssona, šefa Volva, koji je jasno dao do znanja da ovo nije samo tzv. Image maker, već vrlo sposoban i konkurentan automobil. 
 
 
Razvijen i testiran u Švedskoj, ovaj je model u potpunosti provjeren na terenu u uvjetima ekstremno niskih temperatura, a potom je odveden i u pakao Arizone, gdje se danima pekao na užarenom suncu. 
 
Stvoren da traje, V90 u terenskom izdanju dobiva povišenu podnicu (+65 mm), klasičnu vanjsku dekoraciju i dakako pogon na sve kotače. Iznutra vlada kraljevski luksuz uključujući vrhunsko Bowers & Wilkins ozvučenje, ali i cjelokupni infotainment sustav sa dva poveća zaslona, 9-inčnim središnjim i 12,3-inčnim TFT zaslonom ispred vozača. 
 
 
Iako tehnikalije još uvijek nisu poznate jasno je kako će se ponuditi cjelokupna paleta, od D4 i D5 dizelaša, do T5 i T6 benzinaca, odnosno u rasponu snage od 190 do 320 KS. Pridodao li svemu 218 mm visine podnice jasno je kako je Audi A6 Allroad dobio dostojnog rivala, vjerojatno i u mnogočemu boljeg. 
 
Proizvodnja novog modela kreće na jesen u pogonima u Torslandi, a cijene i termini prvih isporuka na pojedina tržišta bit će naknadno objavljeni. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.