Sony nije jedini: I Sharp ulazi u autoindustriju, a ovo je njihov prvi proizvod

Foto: Sharp

JOŠ jedno zvučno ime ulazi u svijet automobila. 

U nas poznat po potrošačkoj elektronici, a posebno po televizorima, Sharp će uskoro postati i proizvođač automobila. Prvi koncept je već izašao. Ime mu je LDK+, a stvoren je u suradnji s tvrtkom Foxconn, koja između ostalog proizvodi telefone iPhone, ali i posjeduje većinski udio u Sharpu (od 2016. godine). 

Radi se o simpatičnom višefunkcionalnom vozilu (MPV) koje plijeni pažnju uglastim dizajnom, ali i dopadljivim rješenjima detalja poput svjetala, natpisa i implementacije solara. Naime, potonje spomenuti solarni paneli nalaze se u krovu vozila, a pune zasebnu bateriju koja će po potrebi kasnije pogoniti neke periferne uređaje, pa i čitavo kućanstvo. 

U kabini pak dominiraju 64-inčni zaslon te prilagodljiva okretna sjedala. Za većinu postavki brine se umjetna inteligencija. Sami tehnički podaci nisu poznati, ali s obzirom na to da je osnova Foxtron Model C, može se zaključiti da električni pogon daje preko 230 KS.

Automotive News razgovarao je s dužnosnikom Sharpa o ambicijama tvrtke da uđe u automobilsku sferu. Kazuma Naito, voditelj razvoja softvera u Sharpovoj podružnici Next Innovation, rekao je da je cilj započeti s prodajom automobila do 2030, no priznao je da je vremenski okvir trenutno "fleksibilan".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.