Stiže jedan ENC uređaj za Hrvatsku i BiH

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatske autoceste (HAC) u Zagrebu su prošli tjedan s Javnim poduzećem Autoceste FBiH iz Mostara potpisale aneks Memoranduma o poslovnoj suradnji, čiji je cilj da se uređaji za elektronsku naplatu cestarine - ENC uređaji, kupljeni na području Hrvatske ili Federacije BiH mogu koristiti u obje države.

Naime, namjera je da do kraja lipnja bude omogućena interoperabilnost elektronskih sustava naplate cestarine u obje zemlje, piše Bljesak.

"Uspješno smo završili povezivanje s Hrvatskim autocestama. Puštanje sustava u rad očekujemo do kraja lipnja. Tada će vozači moći u potpunosti iskoristiti benefite koje pruža interoperabilnost elektroničkih sustava naplate cestarine u obje zemlje. Jednostavno ne morate više kupovati poseban tag, već ćete imati jedan koji koristite za elektronsku naplatu cestarine u BiH i s njim ćete moći da plaćate cestarinu i u Hrvatskoj", kazao je Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH.

Ovaj memorandum pridonijet će jačanju prometnih i ekonomskih veza između BiH i Hrvatske, ali i unaprijediti ukupno iskustvo putovanja za vozače koji koriste ove autoceste.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.