Ovaj auto iz 2024. toliko se slabo prodavao da su prekinuli proizvodnju

Foto: Fiat

Fiat 500e iz 2024. godine toliko se loše prodaje da je Stellantis morao privremeno prekinuti proizvodnju.

Kako piše Reuters, najavljeno je da će biti produljena obustava proizvodnje u torinskoj tvornici Mirafiori, koja proizvodi ove električne aute za dvoje, dometa manjeg od 274 kilometara.

Prvotno je tvornica trebala ponovno pokrenuti proizvodnju 11. listopada, ali zbog slabih narudžbi Stellantis produljuje obustavu do 1. studenoga.

Niz je stvari koje kupci zamjeraju ovom malom autu talijanskog proizvođača. To su njegov ograničen domet, sporo punjenje i ukupno niska korisnost, čime postaje dobar izbor samo malom broj ljudi koji žive u gradovima.

Kao i svaki drugi kupac automobila, kupci električnih vozila traže maksimalnu vrijednost za svoj novac. Iako je Fiat 500e jedan od najjeftinijih električnih automobila na tržištu, Hyundai Kona EV, primjerice, nudi više prostora za putnike, više prostora za prtljagu i veći domet.

Stellantis još uvijek obećava uložiti više od 100 milijuna dolara u Fiat 500e s boljom baterijom, a planirano je da proizvodnja Fiata 500 hibrida započne 2026. godine. U međuvremenu, ne očekujte da će se zalihe modela 500e uskoro povećati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.