Veliki povratak Mazde RX-7

MAZDA je objavila kako će 2017, 15 godina nakon prestanka proizvodnje zadnje generacije, na tržište ponovno stići modela RX-7. Iste će se godine obilježavati i pedeseta godišnjica lansiranja prvog Mazdinog modela (Cosmo Sport 110S) s Wankelovim motorom.

Koliko je za sada poznato novi će RX-7 pokretati 16X (1,6-litreni) rotacijski motor koji do sada nije ugrađen niti u jedan produkcijski model, no imali smo ga prilike vidjeti u nekoliko konceptnih uradaka ovog japanskog proizvođača. Insajderi tvrde kako će se ugrađivati njegova atmosferska verzija čija će se snaga kretati oko 300 KS, dok bi konačna odluka o potencijalnoj ugradnji turbopunjača trebala biti donijeta nešto kasnije.

Za razliku od mnogih modernih automobila uz koje se na ovaj ili onaj način, prije ili kasnije najavljuje proizvodnja električnih ili hibridnih izvedbi novi bi RX-7 trebao biti dostupan samo u verziji s klasičnim unutrašnjim izgaranjem.

Jedna od glavnih zadaća pred Mazdinim inženjerima je razvoj automobila što je moguće manje mase uz obilatu upotrebu aluminija. Navodno je cilj masa od 1.250 kg. Što se same platforme tiče, očekuje se kako će se raditi o modificiranoj (produljenoj) izvedbi podvozja nove generacije modela MX-5.

Na kraju još vrijedi reći kako su iz Mazde novi RX-7 okarakterizirali kao tzv. premium model, pa bi trebali očekivati i nešto višu cijenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.