VIDEO Pogledajte novu Kiju Sportage

Screenshot: YouTube

JEDAN od najpopularnijih kompaktnih SUV modela je u posljednjoj generaciji dobio radikalno izmijenjen vanjski izgled. Sada dolazi i redizajn.

Kia planira tijekom idućeg mjeseca premijerno predstaviti obnovljeni Sportage. Na scenu bi trebao doći točno tri godine nakon lansiranja. Što je točno novo, ukazuje najavni video. Očekivano, radi se o usklađivanju dizajnerskog jezika s novijim modelima. 

To se prije svega tiče vertikalno orijentiranih prednjih dnevnih svjetala. Bok vozila je u pravilu ostao isti, dok se straga uočava nova grafika LED svjetala. Ove promjene zahvatit će oba modela, kraći europski i duži, izveden za ostala tržišta. 

Pogled u kabinu još nije dopušten, ali je lako pretpostaviti da će se novosti prvenstveno ticati ekrana, odnosno prednje armature. Očekujemo još veći zaslon, vjerojatno zakrivljen i s ekranima pod zajedničkom plohom. Unaprijeđen operativni sustav i kontrole periferije će uz nove dezene tkanina zaokružiti dojam. 

Mehanika po pitanju podvozja ostaje ista, dok će blage izmjene vjerojatno dobiti i pogonski motori s ciljem daljnje optimizacije potrošnje goriva. Točan termin dolaska na europsko tržište i cijene bit će naknadno objavljeni. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.