VIDEO Snimljen trenutak sudara dva Chirona u Maroku na okupljanju vozača Bugattija

Screenshot: YouTube

Mate Rimac, osnivač kompanije Rimac Automobili i izvršni direktor kompanije Bugatti Rimac, već nekoliko dana objavljuje storyje iz Maroka na Instagramu s eventa Bugatti Grand Tour Morocco 2024. 

Tijekom eventa je došlo do teške prometne nesreće u kojoj su sudjelovala dva modela Chiron vrijedna oko pet milijuna eura te jedan kamion, a trenutak sudara kod pretjecanja je snimio vozač autobusa kojeg su prošli na cesti, prenosi Autoklub.

Incident se dogodio u ponedjeljak, 21. listopada, na glavnoj cesti koja povezuje gradove Tanger i Tetouan, kada vozač srebrnog Chirona Super Sport pokušava proći bijeli Chiron ispred i kamion zajedno na uskoj cesti.

Istovremeno vozač bijelog Chiron Pur Sporta kreće s pretjecanjem kamiona... Nakon sudara srebrni Chiron Super Sport dramatično se zarotirao i završio u jarku, bijeli Chiron Pur Sport je ostao nekako na cesti, a kamion se kod izbjegavanja prevrnuo na bok.

Fotografije posljedica podijelio je lokalni Tanjaoui.ma, pokazujući razmjere štete. Putnici u Bugattiju prema navodima su prošli bez ozljeda, ali stanje vozača kamiona, međutim, još nije poznato.

Na događaju je sudjelovalo 12 hiperautomobila uključujući primjere Veyron Vitesse, Chiron, Chiron Pur Sport, Chiron Super Sport i Chiron Super Sport 300+ svi s W16 motorima snage od 1500 + konjskih snaga.

Mate Rimac se nije oglasio i nesreći, a ako je suditi po njegovim pričama na društvenim mrežama, on vozi Chiron s hrvatskom zastavom na ogledalima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.