VIDEO U Japanu imaju ludo natjecanje s kultnim autima

Screenshot: Vimeo/X

IAKO ovdje nema direktnog sučeljavanja, pa ni puno dinamike, ovo natjecanje budi velik interes. 

U Japanu poznati pilot Manabu "Max" Orido okitio se još jednom titulom. Pobijedio je u prvenstvu u kojem se tražio najprecizniji vozač koji će zakočiti najbliže prepreci. Natjecanje je to u sklopu All-Japan 4A-G Festivala, a koje sudeći po snimci izaziva velik interes. 

Osim obilja japanskih, točnije Toyotinih klasika, kao što su AE86 i MR2, ovaj festival slavi automobile pokretane rednim četiri-cilindarskim motorima. U okviru festivala održava se i zanimljivo natjecanje u vožnji unazad. 

Kao što vjerojatno možete zaključiti iz videa koji je Orido podijelio na X-u, natjecanje je u tome koji se vozač može približiti čunju kočenjem dok vozi unatrag - naravno, bez udaranja ili bilo kakvog dodira oznake. 

Svi natjecatelji voze primjerak prve generacije Toyote MR2 (AW11). Vozači tada moraju snažno ubrzati unatrag i tempirati kočenje kako bi došli što bliže čunju. Neki vozači koče prekasno, rušeći čunj, dok drugi čine to prerano. Orido je, međutim, navodno došao unutar jednog centimetra od čunja. 

U svakom slučaju ovo je zanimljivo natjecanje koje bi mnogi rado vidjeli u sličnom izdanju i na tečajevima sigurne vožnje, pa i u autoškoli.

4AG Festival 2024 from Sachiyo Morita on Vimeo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.