Foto: Pinterest
Prema tvrdnjama nutricionista Abbyja Langera trans masti su jedine masti koje bi trebalo izbjegavati. Prema njegovom mišljenju sve ostale masti poželjne su za održavanje vitke linije i adekvatnog zdravstvenog stana ljudi.
Neurologinja Darya Rose napominje kako su upravo masti zaslužne za postizanje osjećaja sitosti te za sprječavanje prejedanja.
Ukoliko u planu imate gubitak neželjenih kilograma predlažemo vam da u vašu dijetalnu prehranu uključite sljedeće namirnice iz razloga što će one zasigurno ubrzati gubitak vaših neželjenih masnih naslaga.
1. Orašasti plodovi
Orašasti su plodovi izrazito kalorični, međutim, za silne kalorije zaslužne su izrazito kvalitetne masti.
Orašasti plodovi navodno ubrzavaju metabolizam te pospješuju sagorijevanje kalorija i u stanu mirovanja pojedinaca.
2. Kokosovo ulje
Kokosovo ulje ubrzava rad metabolizma i do 20%.
Zdrave masti koje se kriju u kokosovom ulju utjecat će na balansiranje razine hormona u tijelu.
3. Avokado
Osim zdravih masti avokado sadrži i velike količine vitamina te vlakana.
Prema nekim saznanjima do čak 5 sati nakon konzumacije avokada i pretili ljudi osjećaju zadovoljstvo te sitost.
4. Losos
Losos je bogat omega 3 masnim kiselinama te proteinima.
Meso lososa je također i vrlo ukusno.
5. Maslac - trava
Maslac od krava koje su hranjene isključivo svježom travom navodno je omiljen izvor masti Kim Kardashian.
Ovaj je maslac izrazito bogat omega 3 masnim kiselinama.
Dodatan razlog za njegovu nabavku proizlazi iz činjenice kako je ovaj maslac izrazito „fancy“.
6. Meso - trava
Meso od krava koje su također hranjene isključivo svježom travom navodno je manje masno te manje kalorično u odnosu na meso konvencionalno uzgojenih krava.
Ovo meso bogato je i omega 3 masnim kiselinama.
7. Jaja
Jaja sadrže zdrave masti koje će ubrzati rad metabolizma te stvoriti osjećaj sitosti kroz dugi vremenski period.
8. Punomasni sir
Tvrdi punomasni sirevi bogati su mliječnim mastima za koje se vjeruje kako za posljedicu imaju nakupljanje suvišnih kilograma.
Ipak, utvrđeno je kako kalcij koji se krije u mliječnim proizvodima na sebe veže masne kiseline čime se smanjuje njihova apsorpcija.
Nadalje, mliječne kiseline navodno ubrzavaju metabolizam te snizuju krvni tlak.