Pravi ljetni fit ručak: Piletina s povrćem i integralnom rižom

Foto: Romeo Streinger
 
LJETI svi pokušavamo biti u formi i ne udebljati se, a nemamo ni previše vremena za komplicirane pripreme. 
 
Za tople, ljetne dane idealna je ova jednostavna varijanta piletine sa smeđom rižom, koja će ti za pripremu oduzeti samo dvadesetak minuta (od čega najveći dio otpada na kuhanje riže).
 
Željenu količinu smeđe riže skuhaj prema uputstvima na pakiranju. Početak pripreme piletine i povrća u woku tempiraj desetak minuta prije nego je riža kuhana, kako bi sve bilo gotovo u isto vrijeme.
 
Povrće (mrkva, paprika, luk) nareži na trake, i ubaci u wok na malo ulja (idealno je kokosovo ulje za kuhanje) i pirjaj uz neprekidno miješanje jednu minutu, na niskoj temperaturi.
 
Ubaci piletinu i začini je đumbirom, bosiljkom i malo papra i soli. Kad piletina promijeni boju, ubaci i skuhanu brokulu te mini rajčice.
 
Sve pospi sitno nasjeckanim češnjakom i nastavi pirjati uz neprekidno miješanje dok sve nije gotovo. Poslužiti toplo, uz upravo skuhanu smeđu rižu.
 
Nutritivna vrijednost:
 
- P: 50g (file 250g)
- M: 10g
- UH: 23g (za 35g smeđe riže)
 
Izvor: Fit-team
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.