Zdrave ideje za doručak: Isprobaj osvježavajuće ljetne recepte!

Foto: Pinterest

DORUČAK je iz više razloga najbitniji obrok u danu. Osim što pokreće metabolizam, daje nam energiju te hrani tijelo neophodnim nutrijentima. 
 
Probaj neke od ovih brzih i ukusnih ljetnih prijedloga:
 
Lagani chia puding
 
 
Puding od chia sjemenki možeš držati u hladnjaku do nekoliko dana, a kad poželiš osvježavajući doručak - jednostavno dodaj komadiće svježeg voća i uživaj!
 
Sastojci:
 
- 2 žlice chia sjemenki
- pola šalice bademovog mlijeka (bez šećera)
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1 žlica javorovog sirupa
- 1/4 žlice cimeta
- 1 prstohvat himalajske soli
 
U zdjelu stavi chia sve sastojke te pusti da odstoje oko pola sata. Smjesu povremeno miješaj, a kad dobiješ gustu smjesu možeš ju pripremiti za jelo ili spremiti u hladnjak.
 
Ljetni musli
 
 
Svježe pripravljen musli praktičan je ljetni doručak koji svatko može pripremiti po vlastitom ukusu.
 
Sastojci:
 
- 1/3 šalice zobenih pahuljica
- 1 žlica chia sjemenki
- 2-3 žlice mlijeka ili vode
- pola šalice zaleđenih borovnica
- šalica grčkog jogurta
 
U maloj zdjeli izmiješaj zobene pahuljice, chia sjemenke i vodu ili mlijeko. Smjesu pusti da odstoji u hladnjaku (idealno bi bilo musli napraviti navečer, pa držati u hladnjaku do jutra), a prije serviranja na musli dodaj borovnice i jogurt.
 
Parfe od jogurta
 
 
Ovaj odličan parfe vrlo je jednostavan, a izgleda poput pravog umjetničkog djela. Sve što trebaš napraviti je slagati slojeve jogurta i voća!
 
Osvježavajući smoothie
 
 
Popularan napitak jedan je od najlakših i najboljih doručaka. Odaberi omiljeno voće i povrće, dodaj led i malo mlijeka te uživaj u bogatstvu okusa i nutrijenata!
 
Jutarnja salata
 
 
Neobična kombinacija voća i povrća odlična je za sve ljubitelje salata. Pomiješaj šalicu lubenice isjeckane na kockice i 1/4 šalice narezanog, oguljenog krastavca, dodaj malo soka limete, 1/4 šalice feta sira i narezane mente.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.