Zobeni keksi - Uživaj u zobenim pahuljicama na nešto drugačiji način

Foto: Fit-team

JEDEŠ zobene pahuljice svako jutro za doručak i već ti je dosta istog načina spremanja? Isprobaj ovu izvrsnu ideju za zobene kekse koje možeš jesti uz jutarnju kavu ili čaj.

Sastav:
 
1 cijelo jaje
1 žlica mlijeka
60g zobenih pahuljica
cimet, klinčić, stevia - po želji
 
Postupak:
 
Jaje umuti sa žlicom mlijeka. 50g zobenih samelji u mlincu za kavu u grubo brašno, dodaj začine i umiješaj s jajem u jednoličnu masu.
 
Ovu gustu i vrlo ljepljivu masu prebaci na površinu posipanu s preostalih 10g zobenih i uvaljaj smjesu da se zobene pahuljice polijepe s vanjske strane i smjesa prestane biti ljepljiva.
 
Spljošti smjesu na debljinu 5-10mm i upotrijebi staklenu čašu s tankim rubom da izrežeš kekse.
 
Ispeci ih na non-stick tavi bez ulja, uz neprekidno okretanje kako bi se jednolično ispekli s obje strane. (otprilike 5-6 minuta, odnosno kada na pritisak prstom više nisu mekani)
 
Nutritivne vrijednosti:
 
P – 15g
M – 10g
UH – 40g
 
Izvor: Fit-team
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.