Ako imate bolove u leđima i dnevno satima sjedite, radite ovu vježbu, tvrde treneri

Foto: Pexels

AKO SE borite s bolovima u leđima nakon cjelodnevnog sjedenja, postoji jedna jednostavna vježba koja bi vam mogla pomoći riješiti taj problem. Osobni trener, Mike Julom, za The Guardian je izdvojio jednu vrlo jednostavnu vježbu za koju tvrdi kako može ublažiti bolove u leđima. 

Kako prenosi britanski Express, riječ je o vježbi pod nazivom Dead Hang (Mrtvo vješanje), koja se promiče kao odličan način za rješavanje problema s držanjem i mobilnošću koji mogu proizaći iz sjedilačkog načina života.

"Mnogi ljudi smatraju da im Dead Hang, vježba u kojoj se jednostavno objese na nešto s ispruženim rukama prema gore, dok ostatak tijela visi, pomaže povećati mobilnost i stabilnost ramena, što može pomoći u sprječavanju ozljeda", tvrdi Julom.

Osim toga, Dead Hang također jača i određene mišiće koji mogu suzbiti učinke lošeg držanja nastalog kao posljedica dugotrajnog sjedenja. 

"Dead Hang također jača mišiće jezgre jer ćete ih koristiti za stabilizaciju dok visite", tvrdi on. 

Što vam je potrebno kako biste radili Dead Hang?

Trener Jon Nicholson ističe kako za početak ne trebate nikakvu posebnu opremu, ali ako želite i želite da rezultati budu bolji, možete nabaviti šipku za zgibove koju možete postaviti kod kuće. "Postoji mnogo različitih vrsta koje mogu stati u većinu dovratnika", tvrdi Nicholson. 

Za one koji imaju problema sa snagom hvata ili nosećom težinom, treneri predlažu prilagodbu težine spuštanjem šipke ili korištenjem male stepenice ispod, kako biste djelomično podržali težinu, a opet ne radili preveliki pritisak.

Kako ističe Nicholson, ključ je u tome da Dead Hang "postane dosljedna navika, čak i ako je to samo na kratko nekoliko puta tijekom dana". Od prednosti koje ćete s vremenom primijetiti ističu se manje bolovi u leđima i ramenima, poboljšana snaga hvata i zdravlje ramena. 

Vježbu treba raditi nekoliko puta dnevno, u trajanju najmanje 60 sekundi, tijekom 30 dana ili više. Primjer izvođenja vježbe pogledajte u videozapisu ispod teksta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.