Ako ujutro želite imati ravniji trbuh i ne biti napuhnuti, popijte neko od ovih pića

Foto: Shutterstock

NADUTOST i osjećaj nelagode u trbuhu odmah ujutro mogu utjecati na raspoloženje tijekom dana te biti frustrirajući. Do ovih problema dolazi zbog loše probave, viška plinova ili zadržavanja vode. Prema dijetetičarki Mrinal Pandit, postoje dvije vrste pića koje bi trebalo popiti prije spavanja kako ujutro ne biste patili od ovih problema.

Kao najbolju vrstu pića koju možete popiti prije spavanja, Pandit je za SheFinds izdvojila toplu vodu s limunom te čaj od đumbira. 

Topla voda s limunom

Pijenje tople vode s limunom prije spavanja može učiniti čuda za probavni sustav, a dijetetičarka i nutricionistica objasnila je zašto je odličan izbor. 

"Topla voda s limunom može pomoći u stimulaciji probavnog sustava i poticanju peristaltike, valova mišićnih kontrakcija koji pokreću hranu kroz probavni trakt. Osim toga, voda s limunom pomaže u održavanju razine hidratacije, što je neophodno za optimalnu probavu i sprječava zatvor", ističe ona.

Isto tako, voda s limunom smatra se niskokaloričnim pićem te je odlična alternativa za napitke bogate šećerom. Redovita konzumacija vode s limunom dugoročno bi mogla pomoći u regulaciji tjelesne težine te utjecati na ravniji trbuh i smanjenu nadutost.

Čaj od đumbira

Poznat po svojim snažnim protuupalnim svojstvima, čaj od đumbira je umirujući eliksir za vaš probavni sustav, prenosi SheFinds.

Pandit tvrdi da "čaj od đumbira može pomoći u stimulaciji sline, žuči i želučanih sokova, pridonoseći boljoj probavi i smanjujući vjerojatnost jutarnje nadutosti".

Uz to, konzumacija ove vrste čaja ublažava nakupljanje plinova i sprječava nadutost. Pijuckanje čaja od đumbira prije spavanja može vam pomoći da smirite želudac i pospješite miran san bez nelagode. Dijetetičarka se osvrnula i na neka istraživanja koja su pokazala da đumbir može potaknuti metabolizam i pomoći kod oksidacije masti. Učinkovitiji metabolizam može podržati regulaciju težine, pridonoseći s vremenom ravnijem trbuhu.

Konzumiranje obje vrste ovih pića trebalo bi postati dio uravnotežene prehrane i zdravog načina života, te s vremenom može pomoći u postizanju i održavanju ravnijeg trbuha uz smanjenje nadutosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.