Foto: Instagram
NAJZDRAVIJA pizza na svijetu, ona s "tijestom" od karfiola, stvarno nema što u sebi nema zdravoga, ali ako vam nije sjela ideja s koricom od karfiola, možete je probati s nečim drugim.
Sočna, hrskava i zdrava: Pizza o kojoj bruji cijeli svijet
S krumpirom, a možete i slatkim ako vam tako više paše.
Naziv pizze možda predstavlja onaj original, ali ako žudite za pizza okusom, a želite jesti zdravo, svaka će kombinacija biti dobrodošla.
Pokušajte onda ovako.
Trebat će vam:
2 velika krumpira
pola glavice luka, sitno nasjeckanog
1 jaje 1/4 žličice mljevene crvene paprike
1/4 žličice češnjaka u prahu
Sol i papar
2-3 žlice umaka od rajčice
1/4 žličice origana
45 grama naribane mozzarelle
1-2 šnite šunke, narezane na sitnije
50 grama gljiva, narezanih na listiće
Nekoliko listova bosiljka (po želji)
Priprema:
Krumpir ogulite, naribajte na sitno, potom isperite u cjedilu, prebacite u krpu i dobro prosušite.
Prebacite ga u zdjelu pa dodajte luk, jaje, paprika, češnjak u prahu, sol (malo više) i papar te dobro promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 160 °C.
Pripremite lim s papirom za pečenje.
Smjesu prebacite u sredinu i rukama jednostavno utisnite "tijesto" da bude tanko, ravnomjerno i okruglo kao pizza.
Pecite 25 do 30 minuta.
Izvadite iz pećnicu pa stavite klasično - umak od rajčice pomiješan s dijelom origana, stavite polovicu ili 3/4 sira, šunku, gljive, preostali sir i potom preostali origano. Pecite još 10-15 minuta, dok se sir lijepo ne rastopi.
Po želji ukrasite svježim bosiljkom.
Zar to ne zvuči dovoljno zamamno?
(Zvuči zamamno u bilo kojoj kombinaciji.)