Dijetetičari visokotlakašima preporučuju ovu hranjivu užinu

Foto: Shutterstock

Često se tijekom dana ili navečer nađemo u želji za nekom manjom užinom, te umjesto neke nezdrave grickalice, ne znamo što bismo uzeli. Čips, slani krekeri i ostale slane grickalice posebno mogu loše utjecati na osobe s povišenim krvnim tlakom, jer sadrže puno natrija, koji može povisiti krvni tlak.

Hranjiva užina može nas držati sitima između obroka i spriječiti buđenje usred noći zbog gladi, dijetetičari zato preporučuju konzumaciju kefira.

Kefir je fermentirani mliječni napitak blago kiselkastog okusa, bogat probiotikom, magnezijem i kalijem, koji pomažu u snižavanju krvnog tlaka i podržavaju zdravlje.

Zašto je kefir odličan za visoki krvni tlak?

Kefir je dostupan u nemasnoj i punomasnoj varijanti. U kefir se lako mogu dodati slatki dodatci, kao što su maline ili borovnice, jagode i slično.

Probiotici

Kefir je bogat korisnim bakterijama koje poboljšavaju probavu, ravnotežu crijevne mikroflore i zdravlje srca, pomažući u snižavanju krvnog tlaka i kolesterola, piše EatingWell.

Kalij

Šalica kefira sadrži gotovo jednako kalija kao i banana, što pomaže opuštanju krvnih žila i snižavanju tlaka.

Magnezij

Kefir sadrži magnezij, koji opušta krvne žile i omogućuje bolji san, važan za regulaciju krvnog tlaka.

Nizak udio soli

Kefir je prirodno siromašan natrijem, s 97 mg po šalici, što ga čini odličnim izborom za osobe s hipertenzijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.