Evo što će se dogoditi našem tijelu ako svaki dan budemo jeli sir

Foto: Pexels

SIR je popularna namirnica na bazi mlijeka u kojoj se može uživati ​​samostalno ili je možemo koristiti kao ukusan dodatak mnogim jelima. Oni najveći zaljubljenici ovu namirnicu često konzumiraju svakodnevno, ali dijetetičarka Julie Upton upozorava kako to u nekim slučajevima možda i nije najbolja ideja.

Iako je sir bogat hranjivim nutrijentima i odličan izvor proteina i kalcija, dijetetičarka smatra kako bi ljudi svejedno trebali biti umjereni kada je riječ o njegovoj konzumaciji. Naime, ovu se namirnicu često naziva glavnim izvorom zasićenih masnoća, teško probavljivom i krivcem za mnoge negativne nuspojave, od izbijanja prištića sve do povećanog rizika od dijabetesa, donosi Eat This.

Kako objašnjava Upton, postoje dobre, ali i loše strane svakodnevne konzumacije sira. One podrazumijevaju:

  • povećani unos kalcija
  • nadutost, grčeve i bolove u trbuhu
  • poboljšanje crijevnog mikrobioma
  • smanjenje rizika od bolesti srca
  • brži oporavak mišića nakon vježbanja.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.