Foto: 123rf
FITNESS muffini podrazumijevaju kombinaciju namirnica koje su kvalitetni izvori ugljikohidrata i vlakana.
Jeste li ikada razmišljali o mogućnosti da vam muffini budu prilog uz proteinski dio obroka?
Jeste li ikada razmišljali o mogućnosti da vam muffini budu prilog uz proteinski dio obroka?
Morate se složiti kako i sama pomisao na konzumaciju ugljikohidrata u obliku slanih muffina stvara zazubice.
Sastojci:
150 g kukuruzne krupice
40 g peršinova korijena
40 g mrkve
3 bjelanjka
pola vrećice praška za pecivo
1/3 čajne žlice krupne morske soli
Priprema:
- 1. Prema uputstvu koje se nalazi na pakiranju skuhajte kukuruznu krupicu
- 2. Peršinov korijen i mrkvu kuhajte dok u potpunosti ne omekšaju, a potom ih s 1/2 dcl vode štapnim mikserom izmiksajte u glatku smjesu
- 3. Sve sastojke koje recept uključuje, osim krupne morske soli, ručnim mikserom izmiksajte u kompaktnu smjesu
- 4. Smjesu rasporedite u kalupe za muffine te je potom posipajte s krupnom morskom soli
- 5. Pećnicu zagrijte na 180 °C i pecite muffine u trajanju od 25 min
Dobar tek!