Je li zaista moguće stanjiti trbuh japanskom 5-minutnom tehnikom za 10 dana?

Foto: Unsplash

SVI bi htjeli imati ravne i napete trbušne mišiće. Sklekovi, trbušnjaci i izdržaji vježbe su koje obećavaju sagorijevanje masti s područja trbuha. Međutim, to nije lak zadatak. Mjeseci vježbanja i zdrave prehrane su potrebni da biste primijetili promjene. Stoga vježbe koje obećavaju rezultate za 10 dana ne zvuče realno.

Ipak, u nedavnom viralnom videu, objavljenom na društvenim medijima, osoba pod korisničkim imenom @tiabagha tvrdila je da japanska 5-minutna vježba ručnicima može pridonijeti ravnanju trbuha za 10 dana. Tu je tehniku razvio japanski stručnjak za refleksologiju i masažu dr. Toshiki Fukutsudzi prije više od desetljeća kako bi svoje tijelo doveo u formu. Tvrdio je da ta metoda pomaže u uklanjanju masnoća s trbuha, ispravnom držanju, jačanju leđa i smanjenju bolova u leđima. Prema riječima stručnjaka, ta metoda može pomoći smanjenju viška masti oko trbuha, nastalog kao posljedica pogrešne postavljenosti mišića zdjelice.

Kako izvesti vježbu?

Ispravnim i redovitim izvođenjem ove vježbe mišići zdjelice se fiksiraju. Za izvođenje ovih vježbi potrebni su vam prostirka i ručnik. Postupak izvođenja je sljedeći:

Korak 1 - lezite na leđa s rukama i nogama ispruženim od tijela
Korak 2 - postavite ručnik srednje veličine ispod donjeg dijela leđa, točno ispod mjesta gdje vam je pupak
Korak 3 - postavite stopala u širini ramena tako da vam se prsti dodiruju
Korak 4 - ispružite ruke iznad glave, dlanovima prema dolje, pri čemu vam se mali prsti dodiruju
Korak 5 - zadržite ovaj položaj barem 5 minuta pa polako opuštajte tijelo

Istina ili mit?

Premda je ova objava izazvala ogroman interes, odmah je bilo jasno da se radi o nečemu nerealnom. Nijedna vježba na svijetu ne može vam dati ravan trbuh za 10 dana, ali to ne znači da nema značajne prednosti. Pomoći će vam da ispravite držanje, smanjite bolove u leđima i umjereno reducirate masnoću na trbuhu.

Važno je zapamtiti da ciljano gubljenje težine nije moguće i da svaka vježba koja garantira ekstremno brze rezultate nije realna. Gubitak masnoće sa srednjeg dijela tijela daleko je najteži. Masnoća koje je tu nakupljena najtvrdokornija je i većina ljudi izgubi suvišne centimetre s tog dijela tek kad izgubi na svim ostalim dijelovima tijela. Na ravan trbuh svakako utječu čimbenici poput prehrane, tjelovježbe, navika spavanja i genetike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.