Foto: Pinterest
JUTARNJI prutići sadrže sve sastojke koji su poželjni za konzumaciju u prvom dnevnom obroku.
Oni su izvor vlakana, proteina i poželjnih masti, odnosno svih nutritivnih elemenata potrebnih ljudskom organizmu.
Sastojci:
100 g zobenih pahuljica
100 g fileta lososa
100 g skute sira
6 bjelanjaka
1 jaje
1 čajna žlica sjeckanog vlasca
1 čajna žlica peršina
3 prstohvata soli
Priprema:
- Zobene pahuljice prelijte vodom i ostavite 10 min da odstoje
- Ocijedite višak vode koji nisu upile zobene pahuljice te ih pomiješajte s 1 jajetom koje prethodno izmiksajte dok ne postane pjenasto
- Manju, četvrtastu posudu za pečenje prekrijte papirom za pečenje te ravnomjerno rasporedite smjesu zobenih pahuljica
- Pećnicu zagrijete na 220 °C i pecite zobene pahuljice u trajanju od 10 min
- Na zagrijanoj tavi ispecite filete lososa 2 min sa svake strane
- U posudi razmutite bjelanjke, nakon čega dodajte skutu sira, losos narezan na manje komade te peršin, vlasac, i sol
- Umiješajte sastojke u glatku smjesu koju potom prelijte preko zobenih pahuljica
- Vratite posudu za pečenje u pećnicu i pecite sadržaj u trajanju od 15 min
- Nakon pečenja ostavite sadržaj posude 10 min da se ohladi na sobnoj temperaturi, nakon čega pripremljeno jelo narežite na prutiće
Priprema jutarnjih prutića nešto je kompliciranija u odnosu na uobičajeni fitness doručak, pa upravo iz navedenog razloga smo recept sačuvali kao prijedlog za nedjeljni doručak.
Ovu nedjelju predlažemo da posvetite sebi, odnosno da je posvetite uživanju u kvalitetnim i ukusnim obrocima koji su radnim danima u tjednu nerijetko opterećeni užurbanim načinom življenja.
Ovu nedjelju predlažemo da posvetite sebi, odnosno da je posvetite uživanju u kvalitetnim i ukusnim obrocima koji su radnim danima u tjednu nerijetko opterećeni užurbanim načinom življenja.
Dobar tek!