BROJNA istraživanja potvrdila su kako određene namirnice mogu poboljšati naše zdravlje i cjelokupno stanje organizma, ali isto tako postoji i ona hrana koja djeluje suprotno. Naime, kardiolozi upozoravaju kako postoje namirnice koje većina ljudi često konzumira, a znatno povećavaju rizik od oboljenja srca te ostalih kardiovaskularnih problema.
Kako donosi MSN, te iste namirnice trebali bismo svesti na minimum ili u potpunosti izbaciti iz svoje prehrane. Hrana koja je prema mišljenju kardiologa najgori mogući izbor jest:
- prerađena hranu, naročito mesni proizvodi
- kečap
- gotovi umaci za roštilj
- namirnice koje sadrže velike količine soli
- preljevi za salatu sa smanjenim udjelom masti
- keksi i ostale pakirane grickalice
- kupovne žitarice
- prženo meso
- pomfrit
- čips
- slatki sokovi
- gazirani sokovi
- gotove juhe iz vrećice
- konzervirano povrće
- voćni jogurt
- granola
- vrhnje za kavu
- margarin
- slatkiši
- dizano lisnato tijesto
- energetske pločice
- crveno meso
- bijeli kruh
- energetska pića.