NIJE lako naći osobu koja ne voli savršeno hrskavu slaninu, ali ne zna je baš svatko pripremiti te ljudi često ostaju razočarani nakon brojnih pokušaja kod kuće. Kuhar Roice Bethel stoga je na TikToku podijelio svoj trik i iznenadio ljude.
"Ako želite savršeno hrskavu slaninu, morate je prokuhati", kaže Bethel u videu na TikToku. "Znam da zvuči kao da ne bi trebalo funkcionirati, ali funkcionira."
@noflakeysalt My Bacon is CRONCHY! #bacon #baconsquad #cookinghacks #foodhacks #learnontiktok #learnhowtocook ♬ Blue Monday - New Order
Objasnio je svoju metodu kuhanja tumačeći anatomiju slanine. "Mišić je crveni dio, a bijeli je masnoća. Mišići se vrlo brzo skuhaju, a masnoći treba dulje da se otopi", rekao je Bethel, koji ima preko 665.000 pratitelja.
Dodavanje vode u tavu i kuhanje slanine znači da temperatura neće prebrzo porasti. "Kad voda potpuno ispari, slanina postaje lijepa i hrskava, meso nije prepečeno ni zagorjelo, a masnoća se savršeno otopila", rekao je kuhar pratiteljima.
Dok su neki oduševljeni trikom, drugi su ga popljuvali
Ovaj video prikupio je oko 2.9 milijuna pregleda. Neki ljudi su bili zadivljeni ovim trikom i obećali su da će ga sami isprobati. "Probao sam jutros i moram priznati da mi se sve promijenilo, ovo je nevjerojatno", stoji u komentaru.
Drugi su se pokušali natjecati i nuditi vlastite metode pripreme savršeno hrskave slanine. "Pečena slanina daleko je najbolja slanina ikad", glasio je jedan komentar.
"3 minute u mikrovalnoj pećnici između 2 lista papirnatih ručnika i postići ćete isto", napisao je netko drugi.
Bilo je i onih kojima se ova ideja uopće nije svidjela. "Ovo je samo solidan sustav za ljude koji ne znaju kako kontrolirati temperaturu tave", napisao je jedan od kritičara.
"Umjesto toga, jednostavno je pripremite kako treba", dodao je drugi.