KOJE god voće volite jesti, radite nešto dobro za svoje zdravlje. Ali, kako starite, pogotovo osobe starije od 60 godina, trebale bi više konzumirati jednu vrstu voća. Dijetetičarka Taylor Janulewicz za Parade je otkrila o kojoj je vrsti voća riječ i kakve dobrobiti donosi organizmu.
Janulewicz je kao najbolju vrstu voća koju ljudi stariji od šezdeset godina trebaju jesti više puta tjedno, izdvojila bobičasto voće. Bilo da volite jagode, borovnice, maline ili kupine, ovo sitno voće pruža mnogo hranjivih tvari. Bobičasto voće je najbolji izbor zbog antioksidansa koje sadrži.
"Antocijanini, glavni antioksidansi u voću i povrću s plavom i ljubičastom bojom, pomažu u zaštiti moždanih stanica od oštećenja. Bobičasto voće također utječe na poboljšanje pamćenja, što je posebno korisno kako starimo", ističe dijetetičarka.
Postoje razlozi zašto bismo često trebali jesti bobičasto voće, poput borovnica, jagoda, malina, kupina i slično. Evo što je izdvojila dijetetičarka:
- Poboljšavaju zdravlje srca
- Bogata su vlaknima
- Odličan izvor vitamina i minerala