Nakon ovog savjeta nijedna žena više ne bi trebala raditi sklekove na koljenima

Foto: 123rf

SKLEK je ultimativna vježba od koje žene definitivno ne bi trebale bježati. I zapravo, sve više žena voli sklekove i rado ih radi u sklopu svojih treninga, no najčešće ih rade na koljenima. Ako ste i vi jedna od takvih - i same znate da sklekovi nisu baš laki za izvesti, što je uopće glavni razlog zašto ih žene rade u ovoj lakšoj varijanti - na koljenima. No nakon ovog savjeta pokušajte od sada pa nadalje sklekove raditi baš ovako i više se nikada neće oslanjati isključivo na koljena. A samim time dat ćete sebi šansu da od skleka doista izvučete najbolje. 

Poanta je naime u tome da se kod izvođenja skleka na koljenima koriste drugačiji mišići od onih koji rade za vrijeme izvođenja klasičnog skleka. I ne - nećemo reći "muškog" skleka - jer hej, otvorite društvene mreže i bombardirat će vas fotografije isklesanih žena koje bi sigurno mogle pobijediti brojne muškarce upravo po broju izvedenih klasičnih sklekova. 

No, da se do te točke dođe, potrebna je naravno - dobra praksa. I stoga - na pod, ali ne na koljena već ovako: 

Počnite u pozi planka na dlanovima, laktove stisnite uz tijelo te prsa spuštajte što niže prema podu. Tek se potom oslonite na koljena, a onda podignite prsa, odnosno izravnajte ruke i tek potom ponovno izravnajte noge podižući za još jednu visinu svoje tijelo, i oslanjajući se na nožne prste kako biste se pripremili na novi sklek. 

A kao što smo već naglasili - sklekovi niti u ovoj varijanti neće biti lagani, ali će vam biti savršena odskočna daska da se konačno pomaknete sa sklekova na koljenima na klasične sklekove. 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.