Osobni trener: Želite transformirati trbušne mišiće? Počnite raditi dvije vježbe

Foto: Shutterstock

Snažna jezgra važna je za cjelokupnu kondiciju, podržavajući sve, od ravnoteže i stabilnosti do držanja i kretanja. Uključivanjem određenih osnovnih vježbi u svoju rutinu, možemo transformirati svoju jezgru, što dovodi do boljih rezultata u fizičkim aktivnostima, smanjenog rizika od ozljeda i poboljšane ukupne snage tijela.

Osobni trener Andrew White istaknuo je dvije takve učinkovite vježbe koje mogu ojačati jezgru i oblikovati trbušne mišiće.

1. Ruski twist s medicinkom

Ruski twistovi vrlo su učinkovita vježba za jezgru koja pomaže u toniranju i jačanju trbušnih mišića. Dodavanjem medicinske lopte povećavamo otpor, čineći vježbu izazovnijom i učinkovitijom u izgradnji snage jezgre. Rotacijski pokret poboljšava definiciju mišića, povećava stabilnost i povećava ukupnu snagu jezgre.

"Ova vježba cilja na kose i dublje poprečne trbušne mišiće. Redovito vježbanje može povećati snagu rotacije, što je ključno za sport i dnevne aktivnosti te poboljšati izdržljivost jezgre", objašnjava Andrew za SheFinds.

Izvedba: Sjednite na pod, lagano se nagnite unatrag i držite medicinku ispred sebe. Okrenite trup na jednu stranu, stavite medicinku pored sebe, zatim je prebacite na drugu stranu.

2. "Bicikl" trbušnjaci

"Bicikl" trbušnjaci su dinamična i učinkovita vježba za jezgru, koja može značajno doprinijeti zatezanju donjeg dijela trbuha. Ova vježba uključuje ležanje na leđima, povlačenje koljena prema prsima te naizmjenično dodirivanje desnog lakta s lijevim koljenom i lijevog lakta s desnim koljenom, u pokretu sličnom pedaliranju.

"Ova vježba angažira cijelu jezgru, uključujući donje trbušne mišiće i duboke mišiće jezgre. Pokazalo se da je to jedna od najučinkovitijih vježbi za aktiviranje kosih trbušnih mišića, prema studijama elektromiografije (EMG)", ističe trener.

Izvedba: Lezite na leđa s rukama iza glave i naizmjenično privucite svaki lakat suprotnom koljenu, kao da pedalirate.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.