Ovo zeleno lisnato povrće ima najviše vitamina i minerala

Foto: 123RF

AKO se zdravo hranite, vrlo vjerojatno ne propuštate uz ručak ili večeru pojesti porciju lisnatog zelenog povrća. Logično je pitati se koje je najhranjivije? 

Kelj je u posljednje vrijeme u samom vrhu popularnog povrća. Mnogi su njime opsjednuti jer ima visok udio luteina, antioksidansa koji štiti vid. Sadrži i vitamine C, K i A, kao i betakaroten. No vrijedi spomenuti da njegova hranjivost lagano opada kad se kuha. 

Prokulice su puno sitnije, a sadrže šest puta više nutrijenata od kelja, navodi časopis Shape. 

Isplati se pojesti i špinat. Jednostavno ga je spremiti, može biti dio brojnih jela, a ima hrpu nutrijenata. 

Ako ste raspoloženi za salatu, rikula bi mogla biti vaš omiljeni izbor. Bogata je kalcijem pa je odlična namirnica za vegane i vegetarijance kojima ponekad nedostaje taj mineral.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.