Foto: 123rf
OVO jelo izvor je proteina bez dodanih masti, a za prilog se preporučuje konzumacija ugljikohidrata prema vlastitim preferencijama.
Priprema je brza te toliko jednostavna da je gotovo nemoguće u istoj pogriješiti.
Preporučuje se konzumacija plodova iz Jadranskog mora jer vjerujemo kako je to najbolja moguća opcija.
Sastojci:
400 g plodova mora
3 češnja češnjaka
200 ml pasirane rajčice
1 čajna žlica kosanog peršina
2 lovorova lista
3 prstohvata soli
1 prstohvat papra
Priprema:
- 1. Protisnuti češnjak i plodove mora popržite na tavi s dubljim dnom u vremenskom trajanju koliko je potrebno da plodovi omekšaju, odnosno da ne budu žilavi
- 2. Dodajte pasiranu rajčicu, pola dcl vode, kosani peršin, lovorov list, sol i papar te kuhajte cjelokupan sadržaj u trajanju od 15 min
Plodovi mora mogu se poslužiti u kombinaciji s tjesteninom, rižom, ali odlično odgovaraju i posluženi s kukuruznom krupicom.
Dobar tek!