Treneri: Radite trening snage, ali ne gubite kilograme? Ovo bi mogao biti razlog

Foto: Shutterstock

DIZANJE utega može biti odličan način da oblikujete tijelo i istovremeno smanjite kilograme. No, ponekad, unatoč velikom trudu u svakodnevnoj rutini, rezultati ne dolaze onako kako ste očekivali. Osobni treneri su za portal Eat This, Not That otkrili zašto ne dolazi do željene promjene. 

Jedan od čestih razloga zašto se vaga ne pomiče, iako činite sve ispravno u svojoj rutini treninga snage, jest to što unosite više kalorija nego što trošite, slažu se treneri.

"Možete gubiti masnoću sve dok trošite više kalorija nego što ih unosite. To znači da ne morate nužno raditi određenu vrstu vježbi da biste izgubili masnoću", objašnjava trener Domenic Angelino za Eat This, Not That.

Važno je znati razliku između gubitka težine i gubitka masnoće

Također, važno je razumjeti razliku između gubitka težine i gubitka masnoće u bilo kojem procesu mršavljenja.

"Kada većina ljudi razmišlja o gubitku ili dobivanju kilograma, automatski povezuju to s gubitkom ili dobivanjem masnoće", ističe Angelino i dodaje: "To nije nužno točno. Težina na vagi sastoji se od različitih vrsta mase u vašem tijelu. Na nju utječe količina masnoće koju imate, mišićna masa, pa čak i količina vode koju zadržavate".

Još jedan od mogućih razloga izdvojila je trenerica Amanda Capritto, koja je rekla da se kilogrami možda ne gube zbog dobivanja mišićne mase.

"Izgradnja mišića znači dodavanje novih tkiva vašem tijelu i/ili povećanje veličine postojećih mišićnih tkiva. Sva tjelesna tkiva imaju težinu, pa ako istovremeno ne gubite tjelesnu masnoću, dobivanje mišića znači dobivanje težine. Čak i ako istovremeno gubite tjelesnu masnoću, apsolutno je moguće, i u redu, da imate neto dobitak u težini", objašnjava ona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.