Rižin puding

Foto: 123rf

OVAJ recept bazira se na slasnom, a ne masnom.

Sastojci:

70 g basmati riže
40 g posnog sira
100 ml rižinog mlijeka
50 ml cijeđenog soka od naranče
1 banana
prstohvat soli
stevia
 
Priprema:

1. U rižinom mlijeku kuhajte rižu na laganoj vatri oko 20 min, odnosno dok ne ishlapi tekućina

2. Rižu ohladite na sobnu temperaturu te dodajte posni sir, sok od naranče, bananu, sol i steviju prema željenom okusu slatkoće

3. Umiksajte prethodno navedene sastojke u pjenastu smjesu, u koju prema želji možete dodati komadiće svježeg voća

4. Smjesu ohladite u hladnjaku

 
Basmati riža poznata je kao riža koja se kratko kuha. Mi ovdje navodimo kuhanje u trajanju oko 20 min s ciljem da se zrna riže prekuhaju, kako bi umiksani sadržaj dobio veću konzistentnost teksture.

Basmati riža je riža dugog zrna koja sadrži čak 8 esencijalnih aminokiselina, a prednost njene konzumacije, osim vrlo ugodnog okusa, proizlazi i iz njezinog glikemijskog indeksa, zahvaljujući kojemu se energija, koju organizam dobije unosom ove namirnice, oslobađa postepeno.

Ova je riža poznata kao odličan izbor za izradu slatkih jela.

Dobar tek!

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.