Holivudska zvijezda Julia Roberts, poznata po hitovima Erin Brockovich i Zgodna žena, i u 52. godini izgleda izvanredno zahvaljujući pažljivoj prehrani, tjelovježbi i, naravno, genetici. U održavanju vitalnosti pomaže joj jednostavan i zdrav doručak – tost s avokadom i poširanim jajem. Donosimo vam recept koji i vi možete isprobati!
Priprema poširanog jajeta s tostom i avokadom
Ovaj doručak bogat je bjelančevinama, vitaminima i zdravim mastima. Avokado i jaja osiguravaju prijeko potrebne nutrijente poput omega-3 masnih kiselina, željeza, vitamina B i E, te proteina. Za pripremu će vam trebati:
- 1 jaje
- 4 šalice vode
- 2 žlice bijelog octa
- Prstohvat soli
- Tostirani kruh s avokadom
- Malo nasjeckanog vlasca (opcionalno)
Postupak:
Najprije tostirajte kruh i namažite ga avokadom. U loncu zagrijte četiri šalice vode s dvije žlice octa, a kad proključa, nježno razbijte jaje i polako ga spustite u vodu. Laganim, kružnim pokretima kuhačom prikupite bjelanjak oko žumanjka i kuhajte 3-4 minute. Poširano jaje potom pažljivo izvadite i stavite na tost s avokadom. Za dodatni okus, dodajte sol, papar i malo nasjeckanog vlasca.