Tri namirnice koje treba jesti nakon 40.: Smanjuju rizik od Alzheimerove bolesti

Foto: Pixabay

Neurologinja Almira Gimranova otkrila je tri namirnice koje su učinkovite u prevenciji Alzheimerove bolesti. Oni koji ih redovito jedu, ne boje se ove neizlječive bolesti mozga jer znaju da njihova konzumacija smanjuje rizik od demencije za čak 50 posto.

Masna riba

Masna riba (tuna, losos) pomoći će povećati mentalnu aktivnost. Sadrži puno omega-3 kiselina koje povoljno djeluju na moždane stanice i smanjuju upalne procese.

Bobičasto voće

Nakon 40. godine preporučljivo je svakodnevno jesti maline, borovnice i drugo bobičasto voće. U tom slučaju vjerojatnost razvoja i napredovanja demencije te Alzheimerove bolesti smanjuje se za 50%. Uostalom, borovnice su uključene u MIND dijetu koju je razvila Martha Morris sa Sveučilišta Rush u Chicagu.

Orašasti plodovi

Oni koji redovito jedu orašaste plodove, ne pate od kognitivnog pada koji se javlja s godinama. Vitamin E, koji sadrže, štiti moždane stanice od oštećenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.