U ovim sladoledima možete se utapati bez debljanja - a gotovi su u minuti!

Foto: 123rf 

ZAR sladoled baš mora biti pun umjetnog šećera da bi zadovoljili vašu glad za slatkim ljetnim osvježenjem? Ma kakvi. Pripremite sami svoj sladoled u minuti, ostavite ga da se ohladi i uživajte do mile volje.

Donosimo vam nekoliko savršenih ideja veganskih slastica u kojima ćete uživati znajući da jedete zdravo, a za pripremu će vam trebati samo blender i namirnice koje sami odaberete.

Krema od maslaca od kikirikija i banana

Smrznute banane vjerojatno su vam već poznata baza za zdravi sladoled, a dodate li im zdravu energetsku bombu u obliku maslaca od kikirikija, smiksajte ih zajedno i ostavite na hlađenju, možete cijelo popodne uživati u okusu i učinku slasnog sladoleda.

Krema od banana i tamne čokolade

S malo tamne čokolade s velikim udjelom kakaa, ili dvije žlice nezaslađenog kakaa smiksanih sa smrznutim bananama dobit ćete poštenu porciju veganskog, nemasnog sladoleda uz čiju ćete pomoć dobiti i dosta energije. Zvuči zamamno.

Krema od bademovog mlijeka i ananasa

Na dvije šalice očišćenog i polusmrznutog ananasa dodajte pola smrznute banane i dvije žlice bademovog, sojinog ili običnog mlijeka. Smiksajte i uživajte.

Krema od banana i kokosa

Dvije smrznute banane, veganska krema od kokosa koju možete zamijeniti i klasičnim kokosom s malo mlijeka (da ne komplicirate), smiksajte sve zajedno - posipajte s malo naribane čokolade i jednostavno uživajte.

Krema od špinata, manga, avokada i banane

Zelena nemasna čarolija - tako bi mogli nazvati ovaj divan veganski sladoled. Baza su opet smrznute banane, ali dodajte im u blender i malo avokada ili manga (ili oboje) te šaku svježeg špinata. Malo kalorija, puno zdravlja.

Krema od višanja i čokolade

Na dvije šalice višanja ili trešanja dodajte pola smrznute banane, pola šalice nemasnog mlijeka te tri čajne žličice naribane tamne čokolade. Sve smiksajte i uživajte u kremi bogatog okusa i antioksidansa.

Krema od manga

Očistite mango, uzmite dvije zamrznute banane i malo čokolade. Sve skupa smiksajte u blenderu i posipajte s još pokojom čokoladnom mrvicom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.