Uključite ove začine u svoju prehranu i ojačajte imunitet

Foto: Pixabay

MNOGI su uvjereni da je vrijeme izolacije savršen trenutak za usvajanje navika koje bi mogle imati pozitivan učinak na životni stil. Ljudi su postali svjesniji važnosti zdrave i uravnotežene prehrane koja jača imunitet. 

Kulinarski eksperti kažu da organizam najbolje jačaju začini koji se mogu dodati jelima i tako poboljšati njihov okus i aromu. Neke od njih vjerojatno imate kod kuće, a neke ćete tek upoznati.

Tulsi

Tulsi slovi za kraljicu među ljekovitim biljem. Ovaj začin je učinkovit u borbi protiv više bolesti. Redovito konzumiranje čaja od tulsija može olakšati borbu s migrenama i poboljšati probavu.

Stevija

Stevija se dodaje parfemima i mirisima, ali je izvrsna za liječenje probavnih smetnji i zgrušavanje krvi.

Piskavica

Piskavica je čest sastojak indijskih jela, a njene sjemenke su prepune vitamina i minerala. Regulira šećer u krvi i rješava problem zatvora.

Menta

Osvježavajuće lišće mente odlično je za olakšavanje želučanih tegoba, respiratornih bolesti i nekih alergijskih reakcija.

Lišće korijandera

Antioksidansi u lišću korijandera jačaju imunitet. Jela koja su začinjena korijanderom pomažu u liječenju problema vezanih za proljev i probavne smetnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.