Ukusan doručak Jennifer Lopez dobar je za kolesterol i zdravlje srca

Foto: EPA

Jennifer Lopez poznata je po tome što ozbiljno shvaća svoje zdravlje i prehranu. Osim što redovito posjećuje teretanu, pjevačica, plesačica i glumica pazi na kvalitetne obroke koji podržavaju njezin intenzivan ritam života i zahtjevni režim vježbanja.

Prema riječima slavne trenerice Tracy Anderson, Lopez se drži prehrane temeljene na svježim i organskim namirnicama. "Sve je organsko i vrlo pažljivo osmišljeno, s ravnotežom visokokvalitetnih proteina i hranjivih namirnica", izjavila je Anderson za časopis People.

Jedan od omiljenih doručaka slavne zvijezde uključuje jednostavne, ali nutritivno bogate namirnice. Prema pisanju časopisa In Touch, J. Lo ujutro često uživa u kombinaciji avokada, granole i bobičastog voća, što je njen omiljeni obrok.

Zašto je avokado savršen izbor za doručak?

Ako ste ljubitelj avokada, imamo dobre vijesti! Ovo je voće bogato vlaknima i zdravim mastima koje mogu pomoći u održavanju zdravih razina kolesterola i smanjenju rizika od koronarne bolesti srca. Prema istraživanju objavljenom u Journal of the American Heart Association, konzumacija jednog avokada tjedno može smanjiti rizik od koronarne bolesti srca za 21 posto.

Britanska zaklada za srce (British Heart Foundation) napominje kako je ključno gledati na prehranu u cjelini, a ne fokusirati se na samo jednu namirnicu. Preporučuju prehranu bogatu povrćem, voćem, ribom, mahunarkama i cjelovitim žitaricama, dok istovremeno treba smanjiti unos soli, šećera i zasićenih masnoća koje se nalaze u kolačima, keksima i slatkišima.

Granola i bobičasto voće kao savršena kombinacija za početak dana

Iako je granola bogata vlaknima i često je izbor za zdrav doručak, stručnjaci upozoravaju na dodatke poput šećera i zasićenih masnoća u komercijalno proizvedenim verzijama. Ako se odlučite konzumirati je, napravite vlastitu verziju kod kuće ili odaberite one s manje šećera.

S druge strane, bobičasto voće poput borovnica, malina i jagoda odličan je izvor vlakana, antioksidansa i vitamina. Ovo voće, osim što je ukusno, ima nizak glikemijski indeks i podržava zdravlje srca, što ga čini savršenim dodatkom svakoj prehrani.

Victoria Taylor, dijetetičarka Britanske zaklade za srce, naglašava kako zamjena namirnica bogatih zasićenim mastima (poput maslaca, sira i masnog mesa) nezasićenim mastima (poput avokada, masne ribe, orašastih plodova i maslinovog ulja) može značajno pomoći u održavanju zdravih razina kolesterola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.