Znate li kako točno vagina reagira na seksualan podražaj?

Foto: 123rf

MUŠKARCU se digne, a ženi ništa? Hm – kakva laž.

U vagini se događa toliko toga - od pomisli na seks do orgazma – svaka reakcija je svoja priča. Sve priče zajedno – hm. Znate i sami.

No znate li što se doista događa ispod pojasa od trenutka kada žena osjeti podražaj?

Znanstvenici su otkrili da žene dobro poznaju svoje tijelo, no zapravo uopće ne znaju ništa o svojoj anatomiji. Zato su uz studiju koja je otkrila da većina žena zapravo ne zna što se događa i što se može očekivati tamo dolje, pa su ukratko pojasnili.

Vjerujemo da vas zanima. Možda ćete si usput i objasniti neke pojave koje vam baš nisu bile skroz jasne.

Dakle:

1. Iste sekunde kada osjetite natruhu seksualne uzbuđenosti, poticaja, vaše se žile počinju širiti, primati više krvi koja automatski odlazi tamo dolje, pumpajući je u vašu vaginu te od nje bubrite, ali se automatski stvara i jača vaginalna sluz kao prirodni lubrikant onome što slijedi. A slijedi štošta jer kako se podražaj nastavlja do vrhova nježnih završetaka živaca kojima vagina obiluje.

2. Tkivo u klitorisu počinje bubriti i ukrućivati se, poput mini penisa, a kada je vaša seksualna napetost na vrhuncu klitoris se može čak i trostruko povećati. Znate li to? To međutim ne traje dugo, taj vrhunac ali se klitoris u globalu relativno sporo vraća u početak položaj. To je onaj osjećaj kada nakon seksa žene malo teže i malo „slađe“ uriniraju.

3. Omekšava i vaš cerviks pa se u igru uključuju i živci na tom području što dodatno pojačava osjećaj užitka tijekom dodira s penisom tijekom seksa.

4. Sve žene svršavaju, no oko 10 posto žena tijekom orgazma iz mokraćne cijevi zna izbaciti sjeme – nekoliko kapi prozirne tekućine koja je po svom sastavu dosta slična muškom sjemenu.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.