Adventski kalendari ove godine koštaju do 28 eura, no našli smo ih i po 1.29 eura

Foto: Index

ADVENT je sve bliže, a prvog prosinca tradicionalno se otvaraju prvi prozorčići na adventskim kalendarima. Iako je danas moguće kupiti razne adventske kalendare, od onih s kozmetikom do onih s igračkama, nekako su nam najdraži upravo oni s čokoladicama, a izbor čokoladnih adventskih kalendara danas je raznovrsniji nego ikad prije.

Zanimalo nas je kakvi su sve čokoladni adventski kalendari u ponudi ove godine pa smo krenuli u potragu po dućanima. I pronašli smo zaista svašta, od klasičnih adventskih kalendara s malim čokoladicama od jednog do pet eura, sve do onih malo skupljih, čije se cijene penju i do 28 eura. Evo kakve smo sve kalendare našli i koliko koštaju.

Ponuda adventskih kalendara

Prvi adventski kalendar pronašli smo u Konzumu, a riječ je o Kinder adventskom kalendaru u obliku kućice, koji košta 7.30 eura. U njemu se kriju jedno Kinder jaje, dva čokoladna Djeda Božićnjaka, devet mini Kinder jaja, devet Schoko-Bonsa i tri prutića Kinder čokolade.

Drugi Kinder adventski kalendar, Kinder&Co, našli smo u Mülleru po cijeni od 12.39 eura, a i on sadrži 24 prozorčića unutar kojih se kriju razne Kinder slastice - Kinder Country, Duplo, Kinder Riegel, Hanuta Minis, Kinder Bueno Mini i Tronky.

Za ljubitelje bijele čokolade, tu je i Kinder&Co White Edition, ovogodišnji novitet koji smo također pronašli u Mülleru po cijeni od 12.39 eura. U njemu ćete dobiti pet bijelih Duplo čokoladica, 12 bijelih Kinder Schoko-Bonsa, šest Hanuta Minisa i jedan bijeli Kinder Bueno.

Zadnji Kinderov, a ujedno i najskuplji adventski kalendar koji smo pronašli je Kinder Überraschung & Friends koji košta 27.99 eura, a našli smo ga u Mülleru. U njemu se nalaze četiri prutića Kinder čokolade, sedam manjih Kinder čokoladica, pet čokoladica u obliku pingvina i osam Kinder jaja, a uz kalendar se dobije i božićna kapica.

I Milkinih adventskih kalendara ima puno, a prvi koji smo vidjeli bio je onaj najmanji, s malim Milka čokoladicama punjenima mliječnom kremom. Njega smo pronašli u Mülleru, a bio je snižen sa 7.79 eura na 6.69 eura.

Sljedeći koji smo vidjeli također je iz Müllera, a riječ je o Milkinom Snow Mix adventskom kalendaru u obliku snjegovića. U njemu se mogu pronaći brojne Milkine slastice, poput čokoladnih snjegovića i klasičnih čokoladica s alpskim mlijekom, a košta 13.25 eura.

Još jedan Milka adventski kalendar koji smo našli rezerviran je za ljubitelje Oreo keksa. Milka Oreo adventski kalendar košta 9.99 eura i možete ga pronaći u Konzumu, a u njemu se kriju sve najfinije čokoladice s Oreo okusom iz Milka asortimana.

Zadnji Milkin adventski kalendar je ovaj fora kalendar u obliku kuće iz Müllera, a košta 13.25 eura. Unutar njega nalaze se dva čokoladna Djeda Božićnjaka, jedan veći, a drugi manji, pet božićnih čokoladica, pet klasičnih Milka čokoladica i 12 čokoladnih bombončića.

Najpovoljniji čokoladni adventski kalendar pronašli smo u Plodinama za 1.29 eura. Riječ je o klasičnom adventskom kalendaru s malim čokoladicama, a dolazi u više različitih pakiranja pa tako, osim ovog sa slike, možete pronaći jedan s likom soba ili s likom Djeda Božićnjaka.

Ritter Sport adventski kalendar pronašli smo na policama Müllera. Košta 15.09 eura, a u njemu ćete dobiti dvije čokoladice s marcipanom, tri s keksom, četiri s cornflakesom, dvije s karamelom, dvije s jogurtom, dvije s čokoladnim mousseom, dvije s lješnjakom, četiri s alpskim mlijekom i tri Golden Edition čokoladice.

Ljubitelji Merci bombonijera sigurno će uživati u Merci adventskom kalendaru - on košta 11.59 eura, a našli smo ga u Mülleru. U njemu ćete dobiti 12 Merci Finest Selection čokoladica, osam Merci Petits čokoladica i 7 Merci Hearts čokoladica.

Za one koji vole malo drugačije adventske kalendare, tu je Lindt 1001 Weihnachts Traum adventski kalendar, koji iza svojih prozorčića krije samo najbolje od Lindtovih pralina. Našli smo ga u Mülleru po cijeni od 22.35 eura.

Od onih malo skupljih adventskih kalendara definitivno se ističu Lindtovi, a ako volite Lindor čokoladice, onda je Lindt Lindor adventski kalendar za vas. U njemu se nalaze Lindor čokoladice svih okusa, a našli smo ga u Mülleru po cijeni od 22.35 eura.

Lindt Edelbitter adventski kalendar također smo našli u Mülleru za 22.35 eura, a savršen je za ljubitelje tamne čokolade, jer iza svojih prozorčića krije najfinije Lindtove slastice od tamne čokolade s udjelom kakaa od 40% do 85%. 

Za istu cijenu od 22.35 eura na policama Müllera pronašli smo još jedan Lindt adventski kalendar, Lindt Hello Santa kalendar u obliku Djeda Božićnjaka, koji je također prepun najboljih Lindt čokoladica.

U Mülleru smo pronašli i jedan jednostavan adventski kalendar s klasičnim pralinama. Tu su one od tamne, mliječne i bijele čokolade, s punjenjem od lješnjaka, karamele, kave i brojnim drugima. Riječ je o Mia Bella kalendaru, a košta 4.69 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.