U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo gulaš od svinjskih nogica, pomalo zaboravljeno i danas ne u velikoj mjeri atraktivno jelo koje se ipak i dalje rado priprema, naročito među ljubiteljima ovog pristupačnog dijela svinjetine.
"Ili voliš ili preskočiš objavu. Svinjske nogice kao gulaš, meni osobno bolje od hladetine, iako i nju volim", napisala je autorica fotografija Mirjana Špehar.
U komentarima se javilo mnoštvo članova koji su također ljubitelji ovog toplog jela, a mi smo na Index Receptima pronašli i recept za jedan pikantni gulaš od svinjskih nogica, donosimo ga u nastavku.
Gulaš od nogica
Za pikantni gulaš od svinjskih nogica trebat ćete:
- 4 komada svinjskih nogica
- 1 svinjsko srce (po želji)
- 1 kg svinjske lopatice
- 4 veće glavice crvenog luka
- 4 komada krumpira
- 400 ml pasirane rajčice
- ljuta mljevena paprika
- slatka mljevena paprika
- sol, papar u zrnu
- lovorov list
- ljuta papričica
- svinjska mast
Očistite nogice i prepolovite ih na 4 dijela. Izrežite srce i lopaticu na kockice. Izrežite luk. Mast otopite i stavite dinstati luk. Dinstajte luk 10-ak minuta, u međuvremenu izrežite krumpir na veće kocke.
Dodajte nogice i dinstajte ih miješajući nekoliko minuta. Dodajte srca i lopaticu, posolite. Dinstajte sve zajedno uz povremeno miješanje dok voda ne ispari. Dodajte krumpir. Dodajte slatku i ljutu mljevenu papriku, sol, papar u zrnu, lovorov list, pasiranu rajčicu i ljutu papričicu.
Prekrijte vodom sve i uz povremeno miješanje kuhajte dok nogice ne budu raskuhane. Kuhajte između 2-2.5 sata. Poslužite uz fini domaći kruh.