Top lista božićnih kolača koje možete ispeći već ovaj tjedan

Foto: Shutterstock

ZA TOČNO tjedan dana je Badnjak, a mnogi su krenuli s nabavkama i planiranjem pripreme jela i slastica, zbog čega mnogi osjećaju napetost. Odlučili smo vas podsjetiti kako ovo vrijeme ne mora biti stresno - uz dobru organizaciju. Ako i za ovu godinu pripremate neke svoje klasike - pritom mislimo na kolače - ne ostavljajte sve za zadnji tren. Većina blagdanskih kolačića može se pripremiti i ovaj tjedan, a u nastavku pročitajte koji su to.

Suhi keksi i prhki kolačići

1. Vanilin kiflice

Svima omiljene, a mogu stajati dugo. Čuvajte ih u zatvorenoj kutiji. Recept je ovdje.

2. Linzeri

Kao i s vanilin kiflicama, dugo ostaju svježi - marmeladom ih punite neposredno prije posluživanja. Evo jednog klasičnog recepta.

3. Medenjaci

Medenjaci postaju mekši nakon nekoliko dana, pa ih slobodno ispecite ovaj tjedan i čuvajte u limenoj kutiji. Evo po kojem ih receptu radimo.

4. Keksi s orasima ili bademima

Isto kao i s prethodnim kolačićima - keksi poput popularnih šapa najbolje je peći unaprijed. Na Božić će biti savršeno mekani i prhki. Recept za šape je ovdje.

Suhi kolači s orasima i čokoladom

1. Rafaelo kuglice

Prefina poslastica koja dugo ostaje svježa, samo ih je važno čuvati u hladnjaku. Radimo ih prema ovom receptu, a najsličnije su originalu.

2. Čokoladne salame

Kombinacija keksa, maslaca i čokolade odlično se čuva. Ovaj recept vole i djeca i odrasli.

Kolači s tijestom koje "sazrijeva"

1. Stollen (božićni kruh)

Njemački božićni kruh s marcipanom i suhim voćem postaje bolji što dulje stoji. Evo recepta.

2. Panettone

Talijanska božićna poslastica koja je poznata po svojoj trajnosti - ostaje svježa i više tjedana. Imamo super recept.

Oblatne i roladice

1. Salama od oblatne 

Ovaj kolač je pravi klasik na blagdanskom stolu, a može potrajati dugo. Evo jedan provjereni recept koji koristimo godinama.

2. Rolada od keksa, oraha i džema od marelice

Roladu zamotajte u foliju kako ne bi izgubila svježinu. Evo recepta za finu roladu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.