UVIJEK nam je zanimljivo naići na neke nove recepte i jela koja do sada nismo imali priliku isprobati, a jedno takvo smo nedavno našli na Instagramu jednog chefa. Marco je Talijan koji živi u New Yorku, a na svojim društvenim mrežama često dijeli interesantne talijanske recepte, među kojima je i ovaj za jelo koje se u njegovoj regiji često jelo za blagdane.
"Ova juha jedno je od najtradicionalnijih i najautentičnijih jela iz moje regije, Abruzzo. Svake godine, uglavnom za vrijeme blagdana, ali i tijekom cijele zime, moja bi teta napravila stotine palačinki. Neke smo pojeli s Nutellom, a neke bi sačuvala za juhu", napisao je on ispod videa u kojemu je pokazao kako napraviti - scrippelle in brodo.
Palačinke u temeljcu
Scrippelle in brodo u doslovnom prijevodu znači "palačinke u temeljcu", odnosno palačinke u juhi, a iako nam na prvu palačinke i juha nikako ne idu zajedno, zapravo ima smisla ako su palačinke slane.
Palačinke za ovo jelo se, konkretno, nakon pečenja napune naribanim Parmigiano Reggiano sirom i zarolaju, a zatim se posluže u dubokom tanjuru i preliju toplim povrtnim temeljcem (a može i pileći temeljac, ako vam je tako ukusnije).
Ako vam zatreba recept za najmekše palačinke, pronađite ga ovdje - možete ih raditi i po nekom svom receptu, samo pazite da smjesa bude tekuća (nikako ne pregusta) te da palačinke budu što tanje, a iz originalnog recepta slobodno izbacite šećer. Za kraj, prelijte ih domaćim povrtnim temeljcem, a recept za temeljac je ovdje.