KIFLE s hrenovkama često kupujemo u pekari na putu do posla, no moramo priznati da su nam one domaće puno draže. Odlična su ideja kada vam se najave gosti i ne znate što biste im ponudili, ili kada vam se nešto gricka, a toliko su jednostavne za napraviti da, jednom kada pronađete pravi recept, više nikada nećete uzimati one kupovne.
Takav recept pronašli smo u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a njegova je autorica naša čitateljica Adriana Drljo. Ona je napravila ove divne, zlatne kifle koje osvajaju na prvi pogled i za koje će vas sigurno svi tražiti recept, a evo i kako ih ona radi.
Potrebni sastojci
Za pripremu ovih kifli će vam trebati:
- mlijeko
- voda
- ulje
- šećer
- kvasac
- sol
- glatko brašno
- jogurt
- hrenovke
- sjemenke po želji.
Kako ih napraviti
Zamijesite tijesto i ostavite ga na toplom dok se ne udvostruči, otprilike 40 minuta. Od tijesta napravite kuglice (težina jedne kuglice je otprilike 75 grama), pokrijte ih i ostavite da odstoje 15 minuta. Kuglice razvaljajte, jednu po jednu, i zarežite na donjem dijelu.
Na početak tijesta stavite hrenovku i zarolajte. Zarolane kifle posložite u pleh obložen papirom za pečenje ili premazan maslacem. Pokrijte ih, ostavite da odstoje 20 minuta pa ih premažite grčkim ili običnim jogurtom i pospite sjemenkama po želji. Kiflice pecite 30 do 35 minuta na 200 stupnjeva.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.