Mnogima su ovo najdraži keksi, savršeni su uz kavu. Ispecite ih već danas

Foto: Blanka Dragičević

NAŠA čitateljica Blanka Dragičević u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? objavila je fotografije prhkih kiflica, odnosno roščića od vanilije, a iako u ovo doba godine generalno radije pripremamo kremaste ili pak kolače bez pečenja, vjerujemo da se barem netko od vas zaželio ovih prhkih keksića, pa u nastavku donosimo i isprobani recept.

Roščići od vanilije

Od sastojaka za roščiće koji će vas oduševiti i koji se tope u ustima, a imaju okus vanilije jer je glavni sastojak prah za puding od vanilije, trebat ćete:

  • 220 g oštrog brašna
  • 120 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 vrećicu praha za puding od vanilije
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice mlijeka.

Dodatno ćete trebati:

  • 1 žlicu šećera u prahu
  • 1 vrećicu vanilin šećera.

Brašno stavite u posudu i u sredinu dodajte sve ostale sastojke. Mikserom s nastavcima za tijesto miksajte sastojke, tijesto će biti žute boje zbog pudinga i pogodno za valjanje. Sve to možete napraviti i ručno ako vam je mikser preslab. U brašnu najprije razmrvite maslac da nastane mrvičasta smjesa, dodajte ostale sastojke i mijesite dok ne nastane glatko tijesto. Nemojte mijesiti previše da ne postane gumeno.

Od tijesta oblikujte valjak (ili više njih) debljine 2 cm i narežite na komade dužine 1 cm. Dva lima obložite papirom za pečenje. Oblikujte roščiće i složite ih s razmakom između. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite ih 12 minuta. Gotove roščiće ostavite da se malo ohlade, pa ih zatim pospite šećerom i vanilin šećerom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.