Ekipa iz Taman čokolada osvojila tri srebra i tri bronce za svoje čokolade

Foto: TAMAN Artisan Chocolates/Instagram

EKIPA koja stoji iza brenda Taman Chocolates, Sanja Vladović i Stiv Kahlina, ove je godine održala razne radionice (o čemu smo više pisali ovdje), a sada su njihovi proizvodi osvojili čak šest važnih priznanja.

>> Od vrhunskog domaćeg čokolatijera doznali smo sve o čokoladi

Tri srebra i tri bronce

Ovih su dana stigli rezultati ocjenjivanja čokoladnih proizvoda za Academy of Chocolate Awards i njima su pripala čak tri srebra - jedno je pripalo njihovoj tamnoj 72-postotnoj Tanzanija Kokoa Kamili čokoladi, drugo Bijeloj 32-postotnoj s limunom i komoračem, koju su radili za restoran Lešić Dmitri, a treće za mliječnu 40-postotnu s kavom i lješnjacima za njemačku Nine Fine Roastery.

Osim toga, ove su godine na International Chocolate Awards osvojili i tri bronce za svoje tri tamne čokolade - tamna 74-postotna Filipini Mana, tamna 72-postotna Indonezija Ransiki te tamna 72-postotna Kokoa Kamili čokolada.

Malo o Taman čokoladama

Iza Taman čokolada stoje majstor čokolatijer Stiv Kahlina i certificirana kušačica čokolade Sanja Vladović. Oni su još 2015. godine pokrenuli artizansku čokolatijersku manufakturu Malo&Slatko. Na počecima su se fokusirali na inovativne čokolade Gourmet s dodacima te čokoladne praline i trufflese neuobičajenih kombinacija okusa s kojima su tijekom godina osvojili niz međunarodnih priznanja. 

Uz proizvodnju vrhunskih čokolada Gourmet i pralina pokrenuli su niz edukativnih radionica i programa s ciljem podizanja svijesti o kvaliteti čokolade na domaćem tržištu, a 2020. godine pokrenuli su i vlastitu mikroproizvodnju čokolade iz zrna kakaovca, tzv. čokolade Bean-to-Bar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.