EKIPA koja stoji iza brenda Taman Chocolates, Sanja Vladović i Stiv Kahlina, ove je godine održala razne radionice (o čemu smo više pisali ovdje), a sada su njihovi proizvodi osvojili čak šest važnih priznanja.
>> Od vrhunskog domaćeg čokolatijera doznali smo sve o čokoladi
Tri srebra i tri bronce
Ovih su dana stigli rezultati ocjenjivanja čokoladnih proizvoda za Academy of Chocolate Awards i njima su pripala čak tri srebra - jedno je pripalo njihovoj tamnoj 72-postotnoj Tanzanija Kokoa Kamili čokoladi, drugo Bijeloj 32-postotnoj s limunom i komoračem, koju su radili za restoran Lešić Dmitri, a treće za mliječnu 40-postotnu s kavom i lješnjacima za njemačku Nine Fine Roastery.
Osim toga, ove su godine na International Chocolate Awards osvojili i tri bronce za svoje tri tamne čokolade - tamna 74-postotna Filipini Mana, tamna 72-postotna Indonezija Ransiki te tamna 72-postotna Kokoa Kamili čokolada.
Malo o Taman čokoladama
Iza Taman čokolada stoje majstor čokolatijer Stiv Kahlina i certificirana kušačica čokolade Sanja Vladović. Oni su još 2015. godine pokrenuli artizansku čokolatijersku manufakturu Malo&Slatko. Na počecima su se fokusirali na inovativne čokolade Gourmet s dodacima te čokoladne praline i trufflese neuobičajenih kombinacija okusa s kojima su tijekom godina osvojili niz međunarodnih priznanja.
Uz proizvodnju vrhunskih čokolada Gourmet i pralina pokrenuli su niz edukativnih radionica i programa s ciljem podizanja svijesti o kvaliteti čokolade na domaćem tržištu, a 2020. godine pokrenuli su i vlastitu mikroproizvodnju čokolade iz zrna kakaovca, tzv. čokolade Bean-to-Bar.