Probali smo što će se jesti na Fooling Aroundu, ovome se najviše veselimo

Foto: Hana Kajari/Index

ADVENT je sve bliže, a već je poznato što će se jesti na nekima od kućica. Tako je jučer predstavljena gastronomska ponuda ovogodišnjeg izdanja Fooling Arounda by Fuliranje, koje će se održati na Esplanadinoj terasi i trajati od 28. studenoga do 1. siječnja.

Najveća novost je suradnja s udrugom JRE Hrvatska, što znači da će se na Oleander terasi hotela Esplanade okupiti neka nova, zvučna imena. Sudjelovat će Vjeko Bašić, chef murterske Konobe Boba, kao i chef Ante Udovičić iz bračkog restorana Lemongarden. Osim njih, svojom će se ponudom predstaviti i chef korčulanskog LD Restauranta, kao i istarski restorani San Rocco te Meneghetti. 

Od poznatih zagrebačkih imena tu su Esplanade Zagreb, Noel s Michelinovom zvjezdicom te Boogie Lab, a sudjelovat će i Mason by Ivan Zidar, Gingle Bells, Rakijarnica i Acrobat, kao i već dobro poznati Institut za kobasice by Mate Janković. Evo i s kojim su se jelima jučer predstavili.

Meneghetti 

Prvi je svoju ponudu predstavio Meneghetti, a chef Ante Miletić predstavio je jedno od jela koje će imati na svojoj kućici. Riječ je o odlično začinjenom i kremastom tatarskom bifteku, posluženom na brusketu sa sirom.

Lemongarden

Chef Ante Udovičić predstavio je dva jela - yakitori od kozica uz kremastu juhu od češnjaka, dimljene paprike, kruha i herbal ulja, idealan za one koji vole ljuta jela, te glazirani kupus pečen na otvorenoj vatri, s domaćim hummusom, koji je naš favorit. Osjeti se lagani dimljeni okus, koji je odlično izbalansiran domaćim hummusom.

San Rocco

Chefica Floriana Ružić predstavila je jelo za koje predviđamo da će biti veliki hit - svinjski flam u korici od pistacija, s kremom od kupusa i umakom od poriluka. Svinjetina je mekana i ukusna, a savršeno se slaže s hrskavom pistacijom.

Konoba Boba

Chef Vjeko Bašić iz konobe Boba predstavio je jedan klasik - ćufte sa salsom i espumom od krumpira. Ćufte nisu prevelike pa su idealne za jedenje u hodu, a salsa je baš onakva kakva treba biti.

Noel

Prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom pridružuje se ovogodišnjem zagrebačkom adventu na Esplanadinoj terasi, a Noelov chef Mario Mandarić predstavio je jedno jelo iz jesenskog jelovnika, točnije Roe Deer Ragu with Stout Beer & Yeast. Aromatično i začinjeno, ovo jelo preporuka je za sve koji žele probati jedan slijed iz menija pod Michelinovom zvjezdicom.

Esplanade

Chefica Ana Grgić Tomić iz Esplanade predstavila je nekoliko jela - suhi buncek sa zeljem u tortilji, s domaćom kremom od hrena i začinskog bilja, fileke s pancetom, začinskim biljem i parmezanom (koji bi se svidjeli i onima koji se još nisu usudili probati fileke), a nama su se posebno svidjela dva jela, sardine u panko mrvicama s kremom od slanutka i crnog sezama te hrskavo-kremasti kroketi kulena s marmeladom od paprike.

Institut za kobasice by Mate Janković

Institut za kobasice već je prava klasika na Adventu, a chef Mate Janković jučer je predstavio ukusnu debrecinku s dinstanim kiselim kupusom, ukiseljenim koromačem, tostiranim bučinim sjemenkama, kao i juneći šiš kobas sa sirom u relishu od paprike, s kajmakom i mladim lukom.

Mason Burgers & Stuff

Chef Ivan Zidar također je predstavio jedno jelo, a riječ je o pork belly burgeru s kimchijem i ananasom. Iako na prvu djeluje neobično, odlična je kombinacija dimljenog, slatkastog i ljutog i nešto je što bismo rado ponovno probali.

Boogie Lab

Chef Mijo Volarević iz Boogie Laba predstavio je Apple strudel u obliku lazanja, s dizanim tijestom i nadjevom od jabuka, ali u obliku lazanja, a otkrio je da će u ponudi imati i klasične, slane lazanje, Bolognese i Carbonara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.