VOLITE li više cimet-rolice ili rolice s nekim drugim nadjevom? Od drugih je nadjeva možda najpopularniji mak, a mak-rolice neodoljivo podsjećaju na popularnu makovnjaču, samo što su nešto drugačijeg oblika, a i tijesto je malo drugačije.
Tko god ih je probao, oduševio se, a ako ih i vi volite, morate probati ove mak-rolice po receptu naše čitateljice Lidije Pintarić. Ona si je vikend odlučila zasladiti rolicama od maka koje su joj ispale, kako piše, "premekane i savršene", a u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila je i recept.
Potrebni sastojci
Tijesto je isto kao i za cimet-rolice, samo što u nadjev ide mak (baš kao i za makovnjaču), a od sastojaka će vam trebati:
- glatko brašno
- šećer
- sol
- mlijeko
- kvasac
- jaje
- maslac
- mak
- vanilin šećer
- limun
- krem sir
- grčki jogurt
Kako se pripremaju
Aktivirajte kvasac s malo mlijeka i šećera. Umijesite tijesto od preostalih sastojaka, dodajte kvasac i polako dodajte maslac pa ga dobro izmiksajte mikserom s nastavcima za tijesto. Stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.
Sve sastojke za nadjev pomiješajte i zalijte toplim mlijekom tako da smjesa bude dobro maziva. Tijesto razvaljajte na 8 mm debljine i premažite nadjevom. Zarolajte i izrežite na rolice debljine oko 2 cm, stavite u pleh na papir za pečenje i ostavite da se rolice dižu još sat vremena.
Pecite na 180 stupnjeva 20 do 25 minuta. Nakon pečenja rolice premažite smjesom od krem sira, grčkog jogurta, šećera u prahu i limuna i poslužite, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.