"OVAJ recept je savršen za osobe s alergijama, intolerancijom na gluten ili jednostavno za sve. Ovaj crumble se može jesti i više dana, a količinski je dovoljan za četveročlanu obitelj. Uživajte znajući da se hranite zdravo", piše u opisu svog recepta naša čitateljica koja se krije iza nadimka ramonam, a riječ je o crumbleu bez jaja, mlijeka i glutena koji je korisnica kombinirala s jabukama, no moguće je koristiti bilo koje voće, poput šljiva, borovnica ili pak breskvi.
Sastojci za crumble:
- ½ šalice ribanog kokosa
- 2 žlice kokosovog brašna
- ½ šalice aru praha
- 1 žličica cimeta
- 3 žlice javorova sirupa ili meda
- po želji malo vanilije
- prstohvat soli
Sastojci za voćni dio:
- 4 jabuke, naribane ili narezane na komadiće
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žlica aru praha
- 1 žlica cimeta
- ¼ šalice javorova sirupa
- po želji malo vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pomiješajte sastojke za voćno punjenje i ubacite u posudu za pečenje na papir za pečenje. Posuda je promjera 24 cm i visine 4 cm te ovo punjenje dođe do pola visine.
Pomiješajte sastojke za crumble i na kraju dodajte med ili sirup. Crumble mora postati mrvičast. Pospite crumble po jabukama i ubacite u pećnicu. Pecite 20-25 minuta, a ako crumble dobiva brzo boju, možete ga prekriti folijom.