Ovaj crumble bez jaja, mlijeka i glutena je hit: "Odličan! Svaka čast na receptu"

Foto: Shutterstock

"OVAJ recept je savršen za osobe s alergijama, intolerancijom na gluten ili jednostavno za sve. Ovaj crumble se može jesti i više dana, a količinski je dovoljan za četveročlanu obitelj. Uživajte znajući da se hranite zdravo", piše u opisu svog recepta naša čitateljica koja se krije iza nadimka ramonam, a riječ je o crumbleu bez jaja, mlijeka i glutena koji je korisnica kombinirala s jabukama, no moguće je koristiti bilo koje voće, poput šljiva, borovnica ili pak breskvi.

Sastojci za crumble:

  • ½ šalice ribanog kokosa
  • 2 žlice kokosovog brašna
  • ½ šalice aru praha
  • 1 žličica cimeta
  • 3 žlice javorova sirupa ili meda
  • po želji malo vanilije
  • prstohvat soli

Sastojci za voćni dio:

  • 4 jabuke, naribane ili narezane na komadiće
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žlica aru praha
  • 1 žlica cimeta
  • ¼ šalice javorova sirupa
  • po želji malo vanilije

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pomiješajte sastojke za voćno punjenje i ubacite u posudu za pečenje na papir za pečenje. Posuda je promjera 24 cm i visine 4 cm te ovo punjenje dođe do pola visine.

Pomiješajte sastojke za crumble i na kraju dodajte med ili sirup. Crumble mora postati mrvičast. Pospite crumble po jabukama i ubacite u pećnicu. Pecite 20-25 minuta, a ako crumble dobiva brzo boju, možete ga prekriti folijom.

>> Crumble od jabuka (bez glutena, jaja, mlijeka)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.