U ovim se gradovima jede najbolje na svijetu, prva četiri na listi su europska

Foto: Shutterstock

PREMA glasovima čitatelja portala Taste Atlas, sastavljena je lista najboljih gradova na svijetu za ljubitelje hrane. 

Prvi na listi je Rim, a najpoznatija lokalna jela su pizza al taglio, pasta carbonara i cacio e pepe. Drugi po redu grad je Bologna gdje se najviše naručuju tagliatele al ragu alla bolognese, tortellini in brodo i najpoznatija slastica - tiramisu. 

Treći je Napulj u kojemu su omiljeni pizza margherita, sfogliatella - kremom punjeno lisnato tijesto, zeppole - mini krafne i teralli - slatke ili slane hrskave grickalice. Foodieji uživaju i u Beču, i to najviše u wiener schnitzelu, apfelstrudelu, kaiserschmarnu i krapfenu - krafnama. 

Peti po redu grad je Tokio, a najpoznatija jela su sashimi, sushi, yakitori, yakiniku i miso juha. U šestoj Osaki najviše se jedu shabu-shabu - japansko jelo od tanko narezanih komada mesa i povrća kuhanih u loncu. Naručuje se još i takoyaki - japanski street food zalogaji, kuglice od tijesta punjene komadićima hobotnice, kiselim đumbirom i mladim lukom. 

U sedmom Hong Kongu popularna jela su har gow - tradicionalne knedle koje se poslužuju u jelu dim sum, chinese BBQ pork i wonton noodles. Talijanski Torino nalazi se na osmom mjestu, a poznat je po gianduiottu - talijanskoj pralini od čokolade i lješnjaka, pizzi al padellino, hrskavim štapićima grissinima i bonetu - desertu sličnom kremastom pudingu. 

Deveti po redu grad za uživanje u dobroj hrani je turski Gazintep koji se nalazi u blizini granice sa Sirijom. U njemu su najtraženije gaziantepske baklave, jelo katmer - hrskava slatka ili slana pita i Yuvalama Çorbası - tradicionalna juha s mesnim okruglicama. 

Deseti grad na listi je Bandung u Indoneziji gdje se najviše jede batagor - pržene grickalice od tofua i ribe ili mesa. Uživaju još i u mie kocok - goveđoj juhi s pšeničnim rezancima, te u grickalici od pržene tapioke - jelu cireng. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.