Pronašli smo super način za očistiti nar, vrlo je jednostavno

Foto: Hana Kajari/Index

NAR ili šipak često nazivaju vladarem jeseni, a već je stigao na tržnice, gdje se kilogram nara može pronaći po cijeni od pet eura. Nar je inače porijeklom s Bliskog istoka i pripada obitelji bobičastog voća, a postoji preko 760 sorti ovog voća.

Vrlo je ljekovit i prepun vitamina pa je idealan za ovo doba godine kada vladaju prehlade i viroze, a osim toga, odličan je dodatak salatama i desertima. Ipak, mnogi ga izbjegavaju jer se vrlo teško čisti, no uz par trikova, i to se može vrlo lako riješiti.

Kako očistiti nar?

Više o tome kako očistiti nar pisali smo ovdje, gdje smo vam otkrili nekoliko odličnih trikova, a sada smo pronašli još jedan na TikToku. Za početak, odrežite vrh nara, a zatim mu zarežite koru te kao vodič koristite bijele dijelove ploda.

@katielopynski how to open a pomegranate✨ what do you want to see next? #cuisinebykatie #howto #pomegranate #foodhack #kitchentips ♬ original sound - katie lopynski

Nar ćete sada bez problema moći rastvoriti, a zatim ga prebacite u zdjelu i u nju ubacite sjemenke koje su vam eventualno ispale prilikom rezanja. Prstima lagano izvadite sjemenke, no obavezno nosite pregaču, jer sok od nara ostavlja mrlje koje se ne uklanjaju tako lako.

U kojim ga sve jelima koristiti?

Nar je odličan dodatak mnogim salatama, poput Cezar salate, ali i drugih, no najbolje ga je dodati kolačima. Kiselkast je i dekorativan dodatak raznim kolačima, primjerice kuglofima sa šećernom glazurom, a u nastavku pronađite nekoliko odličnih recepata s narom u glavnoj ulozi.

1. Cheesecake od nara

Cheesecake je odličan u kombinaciji s gotovo svim voćem, no sjemenke nara dodaju mu posebnu notu. Recept za ovu pravu jesensku slasticu pronađite ovdje.

2. Kolač od limuna i nara

Kolač od limuna i nara po receptu Marthe Stewart svidjet će se svima, posebno onima koji vole kombinaciju slatkog i kiselog. Cijeli recept pronađite ovdje.

3. Salata s bulgurom i narom

Nar ili šipak često se naziva vladarem jeseni, a može se jesti i u salati. Evo i recepta za jednu takvu zdravu salatu - pronađite ga ovdje.

4. Salata od zapečene cvjetače s narom i pistacijama

Salata od cvjetače s narom i pistacijama, prelivena limunom i maslinovim uljem, jednostavna je i izdašna salata za hladnije mjesece. Recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.